Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö kelluntaan valmistautua jotenkin?

Rentoutuskellunta on helppoa. Ennen kelluntaa kannattaa välttää kofeiinia ja muita stimulantteja. Raskasta ruokailua emme myöskään suosittele. Kannattaa myös välttää ihokarvojen ajamista ja auringonottoa, jotta vahvasti suolapitoinen vesi ei pääsisi ärsyttämään ihoa. Molemmissa kelluntahuoneissa on seinätelineellä vaseliinia, jota voit tarvittaessa levittää pienten haavaumien suojaksi.

Pitääkö minun tuoda jotain mukanani?

Ei. Kellumisesta saa nauttia ihan nakuna. Tarjoamme käyttöösi pyyhkeen sekä luonnonmukaiset suihkugeelit ja sampoon. Halutessasi voit tuoda mukanasi deodoranttisi ja mahdolliset ihovoiteet. Kellunta-ajan jälkeen voit rauhassa kuivata hiuksesi ja ehostautua erillisessä tilassa.

En pidä suljetuista tiloista. Voinko silti käyttää kelluntatankkia?

Varsinainen klaustrofobinen tunne on harvinaista, koska Dreampod -kelluntatankkiemme sisätila on markkinoiden laajin. Kantta ei myöskään voi lukita, joten voit nousta sieltä pois koska haluat. Halutessasi voit myös jättää kannen auki. Tankissa on valot, jotka voit jättää päälle, vaikka emme suosittelekaan tätä. Joka tapauksessa – sinä pystyt itse hallitsemaan koko kelluntasessiosi.

Onko vesi puhdasta?

On. Jo suola itsessään tekee vedestä luonnollisesti steriilin. Dreampod -tankkien vesi puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen automaattisesti. Pienimmät suodattimeen jäävät partikkelit ovat kooltaan ¼ hiuksen paksuudesta. Veteen annostellaan desinfioivia kemikaaleja pitoisuuksina, jotka perustuvat Suomen sekä useiden muiden maiden viranomaisten suosituksiin. Lisäksi vesi pumpataan UV-suodatinaltaan kautta, mikä tappaa ne viimeisetkin bakteerit, jotka ovat suolaveden jäljiltä hengissä.

Mitä jos en osaa uida? Voinko hukkua?

Vesi on läpeensä suolaista. Se kelluttaa sinua niin voimakkaasti, että sinun on mahdotonta painaa itseäsi kokonaan pinnan alle. Kellut siis kuin korkki, olitpa sitten minkä kokoinen tai muotoinen tahansa. Voit aivan turvallisesti vaikka nukahtaa.

Mikä ihmeen Epsom-suola?

Epsom-suola eli magnesiumsulfaatti vähentää turvotusta ja edistää soluhengitystä. Suolaveden puhdistava vaikutus kohdistuu munuaisiin ja tehostaa siten elimistön puhdistusmekanismeja. Epsom-suola rentouttaa myös lihaksia ja hoitaa ihoa sekä hiuksia. Magnesium imeytyy kehoon ihon kautta, joten kellunta on mainio tapa hoitaa kehon magnesiumin puutetta, mikä aiheuttaa esim. suonenvetoa. Keho pystyy poistamaan liian magnesiumin, joten säännöllinen kellunta ei ole keholle rasite – päinvastoin.

Muuttuuko ihoni rusinaksi?

Ei. Epsom-suolan suuri pitoisuus takaa sen, että ihosi jää silkinpehmeäksi.

Onko kellunnalla negatiivisia sivuvaikutuksia?

Ei merkittäviä. Kellunnan aikana kannattaa tosin välttää suolaveden hieromista silmiin.

Varsinkin ensimmäisen kelluntakerran jälkeen jotkut tuntevat olonsa hiukan oudoksi. Tämä on kuitenkin yleensä merkki siitä, että kehon stressitila on laskenut nopeudella ja tavalla, joka on useimmille uutta.

Katso myös lista ryhmistä, joille kellunta ei sovi.

Olen raskaana. Onko kellunta silti turvallista?

Kellunta sopii erinomaisesti juuri raskaana oleville. Missään muualla ei painon tunnetta voi niin hyvin paeta kuin rentoutuskellunnassa. Koska raskaudet ovat aina kuitenkin yksilöllisiä, voit halutessasi konsultoida lääkäriä ennen kuin varaat ajan kelluntaan.

 

Lisätietoa rentoutuskellunnasta:

 

Katso tästä – NELJÄ ORIENTAATIOTA KELLUNTAAN >>

Katso tästä – MILLOIN RENTOUTUSKELLUNTA EI SOVI? >>

Katso tästä – ENNEN JA JÄLKEEN KELLUNNAN >>

Katso tästä – KAVERIKELLUNTA – ENSIMMÄISENÄ SUOMESSA >>