Svensk resumé

Befria dina sinnen i Kellumo Kampen och nu också i Mattby

Finlands första djupavslappningscenter; ett oöverträffat koncept för dig som är intresserad av nya alternativ – för välmående av både kropp och själ.

På båda våra platser har vi två flyttankar och en Neurosonic Pro -stol för vibrationsbehandlingar. Stolen är utvecklad i Finland.

Flytning är en genväg till ett meditativt tillstånd samt till djup avslappning av hela kroppen. Då kroppen och hjärnan får vila från stimulans – bl.a. ljud, ljus och psykisk stress – utsöndrar kroppen ämnen som minskar på stress och smärta. I detta djupavslappnade tillstånd får hjärnan möjlighet att koncentrera sig på att försnabba kroppens egna helande mekanismer.

Att flyta får kroppen att utsöndra naturliga endorfiner som lindrar smärta och får till stånd en behaglig känsla. Hormoner relaterade till stress och depression, såsom ACTH och kortisol, minskar i mängd i och med den djupa avslappningen.

Du behöver inget med dig då du kommer för att flyta – vi bjuder på handduk, duschtvål och schampo. Vi har ett separat omklädningsrum med en hårtork du kan använda.

Vi ber dig undvika att flyta under menstruationen. Vi rekommenderar inte heller att äta tungt eller dricka kaffe innan flytandet.

kellumo-svensk-resume

INNAN FLYTANDET

1) Ta av dig kontaktlinser
2) Tvätta dig – det finns en dusch i vardera rummet
3) Lägg öronpropparna ordentligt i dina öron
4) Stig naken in i flyttanken
5) Stäng locket och ifall du vill, släck lamporna

 

EFTER FLYTANDET

1) När din tid att flyta börjar ta slut hör du en ljudsignal
2) Väck sakta upp din kropp och stig ut ur tanken
3) Duscha av saltvattnet från din kropp
4) Klä på dig och njut av din tillvaro
5) Drick rikligt med vatten – vi bjuder också på vichy och örtte

 

Neurosonic – vibrationsbehandling lindrar kroppslig spänning och smärta genom att rikta avslappnande lågfrekvent vibration samtidigt till hela kroppens muskler eller till önskade delar av kroppen. Behandlingstiderna är 10-42 minuter.

Vårt tidsbeställningssystem fungerar också på svenska.